Bu içli köftenin bulguru hazırlandıktan sonraki ilk hali. Benim makinem var. Bulgurunu orada hazırlıyorum. Bu şeklide o makineden çıkararak yapıyoruz.
Biz bulguruna patetes ya da irmik koymayız. Çiğ köftelik yağsız ve damarsız et koyarız.Bir adet kuru soğan, salça ve birazcık un da ekleriz. O yüzden çok lezzetli oluyor ve bir yiyen bir daha vazgeçemiyor.
İlk halini parmağınıza alıyorsunuz, bir elinizle de altından tutup ve bir ucunu kapatıyorsunuz. Sonra içine kıymalı harcı koyup diğer ucunu da kapatıyorsunuz. İçli köfteler oluşuyor.
En son olarak bol ve kızgın yağda kızartıyorsunuz. Tabi benim gibi arada bazılarını fazla kızartmıyorsunuz. Yoksa çok kıtır olur.
Tabi isteğe göre kaynamış suya atarak kaynatabilirisiniz de. Ama kızartmanın tadını bulamazsınız.
Tavsiye ederim yemeyen varsa mutlaka yesin. Ama lokantalarda değil. Çok kötü yapıyorlar. Gerçekten bilen birinin elinden yemelisiniz. Afiyet olsun...
4 yorum:
cook nefis gorunuyorlar. Annenizin ellerine saglik... Anne eli degince hrsey daha guzel oluyor zaten:)
Yeme de yanında yat dedikleri bu olsa gerek! Ben de bir bilenin elinden çıkanı ve kızartılanı tercih ederim. Kuzuma da size de yarasın :).
ah içli köfte diyince içim gitti,bizimkiler de çok güzel yaparlar,size afiyet olsun :)
Seyhancığım, Defnem, Ve süreyyacığım beklerim. Buyrun gelin beraber yiyelim:)
Yorum Gönder