7 Ekim 2010 Perşembe

Bebek Kurbağalar


    Artık doğum öncesi kilolardan kurtulunca ( tam 23 kilo aldım, fazlası vardır çünkü son 15 gün tartıya çıkmamıştım) Bu ara hamur işini biraz abarttım galiba. Bir gün börek ,bir gün poğaça ,bir gün kek... Bakalım sonumuz ne olacak. 
    Neyse  Defne tam bir hamur işi hastası her türlü hamur işini ve kalorili her şeyi seviyor. Makarna, pilav, börekler, kekler, çikolata daha bir sürü şey. Sebzeden hoşlanmıyor. Doktorumuz bunun beyinden salgılanan hormonla ilgili olduğunu söylüyor. Yapacak pek bir şey yokmuş. Açıkçası bende Defne'yi sebze yesin diye zorlamıyorum. Çünkü aynı hormonlar bende de var. Ama 36 bedenim. Bende sebzeyi eskiden çok sevmezdim. Ama sürekli yemeye çalışırdım. Fakat masa da börekmi sebze mi deseler tabiki börek derim. Her gün mutlaka ağzıma çikolata atarım. Defnem de öyle. Garibim geliyor " anne bir tane başka yok" diyor tabi bende kıramıyorum. Kendimi onun yerine koyuyorum ve küçük bir parça olsa da veriyorum.Yok gerçekten kriz gibi bir şey bu yemezsem hiç doymuyorum.Dedim ya o yüzden onu çok zorlamadan ihtiyacı kadar sebze yediriyorum. Belki ilerde o benden daha fazla sebze sever.
   Bu arada konumuz döneyim. dün poğaça yapmaya karar verdim. Defne uyurken hamurunu hazırladım. Tabi yapmadan kalktı. Bende eline bir parça hamur verdim. Hamurları parçaladı durdu. Ne yapıyorsun dediğimde bebek kurbağalardan yapmış. Büyük olan da anne kurbağaymış. Evde "kubağalar" kitabımız var, bir de hergün okuduğumuz "küçük kurbi", sanırım oradaki resimlere benzetti. Yaklaşık bir saat hamularla oynadı. Parmaklar yaptı,top yaptı uğraştı. Yanlız şunu anladım artık Defne'ye oyun hamuru alma zamanı gelmiş. Beceremez diye almamıştım.İlk iş bu olsun.

3 yorum:

elvan dedi ki...

merhaba, nurturia'da arkadaş önerileri kısmında sizin adınızı ve dolayısıyla blogunuzu buldum. defne ve kızım duha aynı gün doğmuşlar :) kızımın doğumgünüdaşı neler yapıyor okumak istedim biraz. ve pek çok yönden benziyorlar gerçekten :) duha da defne gibi sebze sevmez, tam bir hamurişi fanı. ekmek-simit-börek-poğaça, en çok da kurabiye olmazsa olmaz onun için :) işin kötü yanı, köfte de yemiyor. tavuk-balık bazen... ilerde inşallah sever diye düşünüyorum. hamur oynamaya bayılıyoruz biz de. hamur alırsanız çok sevecektir.

sizi takip etmeye devam edeceğim :) sevgiler kızınıza ve size...

defne naz dedi ki...

Merhaba Elvan öncelikle hoşgelidin. Aynı doğum gününde ilk defa birisi denk geldi. Sanırım aynı gün doğmaları onların daha çok benzemelerini sağlıyordur. ama Uamrım sizin kızınız da bizim ki kadar uykusuz bir çocuk değildir.
Bu arada oyun hamuru aldık. Gerçekten bayıla bayıla oynuyor. Bütün gün tel ali yapıp duruyor.
Bloğumuza her zaman bekleriz. Fikirleriniz her zaman benim için değerlidir.
Ben pek Nuria'ya bir şey ekleyemiyorum.
Sizede sevgiler...

elvan dedi ki...

hoşbuldum :) evet ben de ilk defa denk geldim aynı doğumgününe. duha da uykusuz bir kız. gündüz uykularının hakkını yemeyim. ama geceleri çok uğraştırıyor. bu arada birkaç gündür iyi durumdayız çok şükür. yoğun emzirdiğim dönemlerde sürekli uyanırdı. gecede 3-4 defa en az. şu aralar azalttım. bazı zamanlar kalkıyor. işin kötü yanı, kalktığı zaman uyutamıyorum. biraz zoruz yani biz de :)

2 yaş sendromundayız bir de. krizler yaşıyoruz. "ben yapacağım, ben edeceğim." benliği gelişiyor. zor bir süreçten geçiyoruz. inşallah kolay atlatırız.

bu arada merak ettim, defne saat kaçta doğdu?