7 Ekim 2010 Perşembe

Boş vakit etkinliğimiz

Defneyle boş zamanlarımızda en çok yaptığımız etkinlik resim yapmak. Önceleri boyama kitabı ile başladık. Fakat ben boyama kitaplarının çocuğun yaratıcılığını öldürdüğünü, özgürlüğünü sınırladığını düşünüyorum. Zaten boyama kitabını bile boyarken bu anne bu baba v.b şeyler çiziyordu. Yani altındaki resmin pek bir anlamı yoktu onun için. Bende boş kağıtlar ve resim defteri kullanıyorum. İstediği gb istediği yeri boyuyor. En çok sulu boya yapıyor. Bu arda ilk defa dün patetes baskısı yaptık. Patetesleri kurabiye kalıbından çıkardım. Patetesleri ben boyadım  eline verdim o bastırdı.Daha sonra sulu boya yaptık. İlk resim de parmak boyamadan onun resimleri yok çekmemişim, son halini koydum.
    Aslında Defne ile resim yapmak çok zor. Sürekli ellerini sildiriyor. Bu kıza titizlik hastalığı nerden bulaştı anlamadım. Eline birşey bulaşsa hemen yıkattırıyor. Parkta millet çocuğuna kumla oynamasın diye yalvarıyor bende oynasın diye yalvarıyorum. Eli biraz kum olsa sil sil diye başlıyor. Kime çekmiş anlamadım ki. Yemek yerken de aynı şey eli pis olunca hemen yıka yıka diye tutturuyor. Umarım ilerde titizlik delisi olmaz.

2 yorum:

Defne dedi ki...

Yahu ben o boyalı minik elleri şap şap öpmek istedim fotoğrafları görünce. Boş vakit etkinliğini sevsinler onun :).

defne naz dedi ki...

Teşekkür ederiz, defnoş. Ancak resim yaparken farkında olmazsa boyalı kalıyor. Farkedince anında elini temizletiyor. Boyalı elleri çekecektim ama fırsat vermedi.