4 Ekim 2010 Pazartesi

Defne'nin Odası




Masamızı daha önceden tanıtmıştık. Şimdilik kitaplar üzerinde duruyor. Bir ara rafa kaldırayım dedim fakat Defne'nin o zaman kitaplara olan ilgisinin azaldığını farkettim. Masa üzerine rafı yerleştirdim.  Kalemleri koyması için kafamda birşeyler tasarladım ama hazırlayamadım. O daha sonraya artık.Resim defteri ve boyaları sürekli mada da duruyor, Canı istedikçe gidip birşeyler çiziyor.



Bu da sevimli halımız. Biz ayıcığa Bobo vekaplana da  zız zıp diyoruz. Kızım Boboyu çok seviyor. Yastığına sarılıp sarılıp aşkım benim diyor. Kitabını sürekli okuyor. O yüzden kapımıza da astık. 


Aslında Defne yazan bir kapı süsü yapmıştım. Toz pastelden çalışmıştım. Uzun süre onu kullandık. Ama sürekli düşüyordu. Bu yüzden çıkardım ve bu resimleri astım. Dolabımızı ise yaptırdık. Camlı olması sayesinde üzerine oyuncaklarımız asabiliyoruz. Lambamızı ise daha önceden göstermiştim.


Bu yatağı ise bir ay kadar önce yaptırdık. Defne beşiğinde bir türlü rahat edemedi. Çok dağınık yattığı için sürekli eli kolu bir yere çapıyordu. Tabi beşikte biraz küçüktü belki ondan ve sürekli uyanıyordu. Bu yatak eşimin bekarlık yatağıydı. Altında baza var. Bizde kenarlık yatırp Defne'ye yatak yaptık. Şimdi daha rahat yatıyor. Kendisi çıkabiliyor ve iniyor. Yatağı aynı zamanda oyun köşesi olarakta kullanıyor. 

İşte böyle küçük ama şirin bir odamız var. Aslında yapmak istediğim o kadar çok şey var ki mesela bir tiyatro köşesi yapmak istiyorum ve mutlaka yapıcam, Bir tarafı minderlerle kaplamak, bir tarafı matematik köşesi yapmak, bir tarafı resim köşesi yapmak... Bakalım artık olduğu kadar. Belki taşınırız. O evde istediğim gibi birşeyler yapabilirim.

10 yorum:

füsfüs dedi ki...

filizcim senin fotoğraflar neden böyle çok sayıda ve devasa boyutlarda çıkıyor acaba? bakmak çok zor oluyor, acaba resim yüklerken orjinal boyutu mu seçiyorsun. bir bak istersen canım

füsfüs dedi ki...

bir de yorumlarda kelime doğrulamayı kaldırırsan süper olacak:)

defne naz dedi ki...

Füsuncuğum fotoğrafları orjinal boyutta eklemiyorum. Çok büyük olarak ekliyorum. Ben direk internet üzerinden girdim ama büyük açılmadı. Bir de yorum ayarlarını düzeltmeye çalıştım ama becerdim mi bilmiyorum.
Ya birde ben sana bir şey soracağım. Şimdi bu eski kayıtları geri getiriyorsun ya altta resimler şeklinde çıkıyor. Onu nereden yapıyorsunuz. Uğraştım ama bir türlü bulamdım. Vaktin olunca yanıtlarsan sevinirim. teşekkürler.

füsfüs dedi ki...

filicim mail adresini aradım profilinde bulamadım. bana mail at sen fusuntufan@gmail. o şekilde daha rahat iletişim kurarız, sorduğun şeyi anladım çok kolay o, anlatırım ben sana

Adsız dedi ki...

siteniz çok güzel olmuş artık defnemi özledikçe bakarım onu o kadar çok arıyorum ki heryerde bunu anlatmaya kelimeler kifayesiz kalır.

defne naz dedi ki...

Merhaba adısız. Öncelikle teşekkür ederim. Burada özlediğin defne sanırım bir başka. Yoksa ben mi yanlış anladım.
Açıkçası neden özlediğini merak ettim. Hoşçakal.

Adsız dedi ki...

hayır canım benım ozledıgım defne senın kızın bende senın kızını cok sevıyorum

defne naz dedi ki...

Benim kızımı özlediğine göre beni ve kızımı tanıyan biri olmalı. acaba hangi arkadaşım.

Filiz dedi ki...

Defneee, odana bayıldım,senin odanda çaya davet edermisin beni :)) Defnenin annesi seninle adaşmışız bende filiz :) memnun oldum. Blogumu ziyaretinize çok sevindim her zaman yanımda olduğunuzu hissetmek isterim, ben hep buralarda olurum bu güzel kıza sık sık selam vericem sevgiler....

defne naz dedi ki...

Odamızı beğenmene çok sevindik. Teşekkür ederiz Filiz. Şu ana kadar en çok tıklanan fakat hiç yorum almayan bir post çünkü.
İlk defa adaşım olan bir insanla konuşuyorum diyebilirim. Filiz ismi aslında çok olan bir isim fakat ben şimdiye kadar hiç Filiz isminde biriyle tanışmamıştım. Çay içmeye gerçekten bekleriz. Hele Defne hiç bıkmadan sana fincanlarıyla çay yapabilir. Herzaman bekliyoruz. Sevgiler...