4 Kasım 2010 Perşembe

kırmızı yapraklar

Yaklaşık 5 senedir oturduğum bu evin yan tarafında bulunan bu kırmızı yapraklar hep dikkatimi çekti. Yazın daha parlak  olan ve ne yaprağı olduğunu bilmediğim yaprakları hep toplayıp bir şeyler yapmak istedim. Hatta geçen sene toplayıp eve getirdim, ama fırsat bulupta bir şey yapamadım. Aslında bunlardan çok güzel bir tablo yada güzel bir kitap ayracı yapabilirdim. Nedense elim bir türlü gitmedim ve o yapraklar kitaplar arasında kurudu.
Geçen gün de Defne ile ne yapsam diye düşünürken, bu yapraklar aklıma geldi. Hemen giyinip anne kız dışarı fırladık. Yaprakları topladık. Sonra ben bir ağaç çizdim. Defne üzerine yapıştırsın diye. Fakat o her tarafına yapıştırıcı sürüp sürüp üstüne koydu. Sonunda ben değil ama kızım bu yapraklarla bir şey yaptı.

4 yorum:

Buse dedi ki...

Güzel bir fikir denemeli.

nokuruncocuklari dedi ki...

o sarmaşığa amerikan sarmaşığı diyorlar, ben her sonbahar onları beklerim, sarı kırmızı kahverengi olsun diye bayılırım, her yıl toplar bir kısmını bir tabakta masanın üzerine yerleştiririm, bir kısmın kuruturum, bir yıl toladım bir bayan seslendi neye iyi geliyor(hangi hastalığa) bende ruh sağlığına dedim ki doğru bana çokk iyi geliyor, kuruyan yarakları sarı ve kırmızı renkli karşılıklı getirerek PVC kaplıyor ayraç yapıyorum, dostlarıma hediye ediyorum, bir post kadar uzun oldu ama sevgiler:))

defne naz dedi ki...

Doğrusu bende bayılıyorum. İsmini öğrendiğim iyi oldu. Bizim yan sitenin duvarlarını kaplıyor. Bende sabah akşam ordan geçiyorum ve hep hayran hayran bakıyorum. Fikirlerin için teşekkür ederim.ilk fırsatta yapıp ekleyeceğim. :))

defne naz dedi ki...

Teşekkür ederim buse.