13 Ocak 2011 Perşembe

Hadi okuyalım

  Defne ve yeni kitaplar. Napalım bizim kızımız bizden oyuncak değil kitap istiyor. O isteyince de bize almak düşüyor. Bu kitapları Defne Yaprağı bloğunun annesi Füsun'un kitap yorumlarına güvenerek aldım. Teşşekkür ederim Füsun gerçekten güzel kitaplar.    Arada sırada gittiğimiz bir alışverişmerkezindeki kitapçıdan alıyorum Defne'nin kitaplarını ama istediğim yayınları ve kitapları bulamıyorum. Zaten çok çeşitli yayın evinin kitapları da yok şu ana kadar tübitak yayınları haricinde bir şey bulamadım. 
Neyse sonunda en çok almak istediğim bir kaç kitabın siparişini verdim ve geldiler. 
Defne tam uyumak üzereyken geldi kargo. Uyku sonrasına bıraktım. Kalkınca Paketi gösterdim. Eli ağzında "şiiiiş ne var acaba, hadi bi bakalım" cümlelerini kuduktan sonra açtık. Tabi görünce "kitap" diye bir çığlık. Sonrasını tahmin edersiniz hadi okuyalım.
Ne güzel değil mi. Bir çocuğun kitabı görünce sevinmesi. Oysa öğrencilerime bakıyorum da. Değil sevinmek okuma saatleri bir çoğu için tam bir işkence. Sadece çekindikleri yada kızmamdan korktukları için okuyormuş gibi yapıyorlar. Tabi onlara kızmamak lazım çocuk ilk defa kitapla, kalemle 7 yaşında tanışırsa, suçluyu başka yerde aramak lazım.
Ya nerden geldim buraya bu yüzden hep çok mutsuzum ve birden kelimeler dökülmüş yazıya. Oysa onlara ilk okuma yazma öğrettiğim zamanlar ne hayeller kurardım. Bütün sınıf okuma saatlerinde deli gibi okuyacak ve tartışacaktık. Nerdeeee... Okuma saati hadi kitapları çıkarın dediğimde bir çoğunun kitabı evde kalır, bir çoğu 4 aydır aynı kitabı okur, kimisi korkudan çıkarr etrafı seyreder vs. Yani benim hayeller bir kabusa döner. Ya ne olur artık kalemin kitabın defterin ne olduğunu bilen ,okumayı seven çocuklara olsun. En azından sorumluluk sahibi çocuklar. 
Hey ANNELER size sesleniyorum. Ne olur çocuğunuza bir kitap hediye edin.Onun geleceği için.
Herkese iyi okumalar.

Bu kitapta küçük bir ayıcığın Ay'a Yolculuğu anlatılıyor. Defne bu kitabı çok dikkatle dinledi. Resimleri inceledi. Ama hiç tepkide vermedi. Sevdi mi sevmedi mi anlamdım. İlerde göreceğiz.

Eeeee....Herkeste olurda bizde olmaz mı? Şimdiye kadar hangi blogta çocukların kitaplarına baksam Feridun Oral'ın Kırmızı Elma kitabına rastladım. Fakat kitapçılarda rastlayamadım.  Gerçekten güzel, akıcı ve görseller açısından çok iyi diyebilirim. Yardımlaşma, dostluk ve paylaşma kavramlarının kazandırabileceği bir kitap. Tavsiye ederim.

Bu kitapta Füsun'un yorumlarına göre aldığım bir kitap. Resimler harika diyebilirim. Kitap kalitesi de öyle. Defne'ye okudum biraz uzun olduğu için sıkıldı bende atlayarak anlattım. Ama koyunun şapkasına bayıldı. Aynısından bakıcı teyzemiz örüyor şimdi.

Rüzgarlı Bir Gün yine tübitak yayınlarından. Görseller güzel fakat ben bu kitaplarda daha çok kendim hikaye uyduruyorum. Çünkü içerik soru cevap şeklinde ve Defne'ye hep aynı şeyleri soruyormuşum gibi geliyor. Ben uydurunca daha dikkatli dinliyor.

 

6 yorum:

KırmıZı WosWos dedi ki...

çocukları küçük yaşta kitapla tanıştırmak gerçekten çok önemli sana kesinlikle katılıyorum...kitapları hemen not ettim bende bakacağım :)

aysema dedi ki...

Mektuplar bloguma bıraktığınız yoruma çok teşekkür ederim. Bu sayede hem bir meslektaşımla buluştum hem de en gerçek dost bildiğimiz kitaplarla ilgili bir yazıya ulaştım. En önemlisi de kitap sever Sevgili Defne'yi tanıdım.
Bu arada üç blogcu annenin ortak çalışması var, belki Defne'nin ilgisini çeker. Bir Kar Masalı adlı masalı biri yazdı, biri resimledi, biri animasyonunu yaptı.Şuradan (http://ozguranne.blogspot.com/2011/01/bir-kar-masal-ipadde.html) ulaşabilirsiniz isterseniz.
Defne'yi öpüyorum...

aysema dedi ki...

Canım, yorumu yazdıktan sonra diğer yazılarına da bakayım derken izlediğin blogları farkettim. Bir Kar Masalı'ndan haberin olmuştur önceden, benimki bir tekrar oldu, hoşgörürsün umarım.
Sevgilerimle...

Deli Anne dedi ki...

güle güle okuyun arkadaşım.. zaten annelik bu değil midir, çocuğa göre değiştirilme okuduklarımızı.. ben de yaparım çok.. bazen absürd bir şey olur, mesela bilmediği korkular olur, atlarım ya da başka türlü anlatırım..

defne naz dedi ki...

Katılmana sevindim Kırmızı Wos Wos bir çok kişi ne anlar iki yaşındaki çocuk kitaptan yorumunu yapıyor. Ya da neymiş hayatı boyunca zaten okuyacakmış ne gerek varmış... diyorlar. Ama nasıl alışkanlıklar küçük yaşta kazanılıyorsa bu da bir alışkanlık olduğu için küçük yaşata kazanılmadır.Hoşçakal...
Teşekkür ederim Aysema bende bir meslektaş bulmama sevindim. Bir Kar Masalı kitabından haberim oldu. Okudum ve çokta beğendim. Fakat Defne'ye henüz okutmadım. İlk fırsatta onada okuturum. Gerçekten bu üç arkadaş çok başarılı bir işe imza atmışlar.
Sevgiler...

defne naz dedi ki...

Evet Deli Annem annelik sanatı bunu da gerketiriyor , şartlara göre yazar da oluyoruz.Bakalım sırada ne var.