25 Nisan 2011 Pazartesi

Geciken yazı

Biraz geç oldu ama  23 Nisan etkinliğimizi anlatayım. Bizim okulda 23 Nisan bir gün önceden kutlandı. Bende Defne'yi okula götürdüm.Benimki zaten okul delisi. Sürekli evde okula gidiyor, sınav yapıyor, öğrencileriyle telefonla konuşuyor, oyuncaklarını okula götürüyor ...  Kısacası beni taklit ediyor. Neyse okula bakıcımız getirdi ben sabahtan gitmiştim. Tabi o arada tenefüs zili çalıpta bütün çocuklar bağıra çağıra koşuşturunca kızçem korktu ve başladı ağlamaya. Neyse ana sınıfına götürdüm. Orasını renkli renkli görünce sustu. Biraz ortama alışınca sınıfa götürdüm. Tabi çocuklar başına toplanınca yine kucağına al diye ağladı. Neyse ki çocuklar biraz ilgilenince sustu. Koridorlarda "anne buyası okul mu?" diye koşuşturdu. Sonra tören başladı. Çocuklar gösteri yaparken benim kızçe dayanamayıp. Kendini piste attı. Onlarla birlikte o da popo salladı. Defne'yi ilk defa bu kadar kalbalığın önünde oynarken gördüm. Normalde kalabalıkta delirmiş gibi ağlıyordu. Üstelik hiç utanmadan oynadı. 
Evet sonunda Defne'de olumlu yönde bir gelişme gördüm. Bu başlangıç oldu ve devamı gelsin istiyorum.

5 yorum:

Nil dedi ki...

umarım gelir. ben de çok istiyorum kızım kreşini sevsin. koşarak gitsin. ama maalesef hala yerimizde sayıyoruz :(

defne naz dedi ki...

inşallah olacak Küçük Mucizem. Hiç ümidini kaybetme. Bir bakmışsın ki hasta bile olsa ben okula gideceğim diye ağlayacak.

Deli Anne dedi ki...

Sosyalleşmiş kuzum işte ne güzel:)

balböcükleri dedi ki...

yine siz 23 nisanı kutlmışsınız biz hala kutlamadık:)saçmalığa bakki yarın yapılacak kutlamalar

defne naz dedi ki...

Serpiciğim malesef birçok okulda havalar soğuk diye ertelendi. Anladığım kadarıyla sizin orada da öyle olmuş. Bizim müdür Verdiği karardan asla dönmediği için biz ço soğuk olmasına rağmen kutladık. Ama sonra birçok çocuk hasta oldu. Boşver geç olsun güç olmasın.
Sosyalleştik Deli Annem. Kızçe o kadar yalnızlığa alışmış ki okulda çocukları görünce korktu.