14 Mayıs 2011 Cumartesi

Lütfen yardım edin

 Resimde görülen direğin  ne olduğunu öğrendiğimizden beri bütün sinirlerimiz harp durumda. İki ay önce yeni bir ev alıp taşındığımızı söylemiştim. Dün değil ondan önceki akşam yolu kazmaya ve yolun ortasındaki bölümde çukur kazmaya başladılar. Yolun karşısında ki sitede de trafo var. Bizde herhalde elektrikle ilgili bir sıkıntı var onu yapacaklar sanıyoruz. Neyse akşam gittiler. Sabah bir kalktık. Karşımızda bu yani BAZ İSTASYONU. Gece ikide gelip dikmişler. Evime tam 12m uzaklıkta. Balkonumun karşısında. Dün akşam bağlamaya geldiler. Bizim gibi birkaç duyarlı insan olay çıkarınca polis geldi. Adamların bağlama ruhsatı bile yokken gelip kurup bağlayacaklar. Neyse dün gece bağlanmadı fakat biliyoruz ki eninde sonunda bağlanacak. Düşünebiliyor musunuz, yolun ortasında işlek bir caddede ve evimin tam karşısında. Ben şuanda kafayı yemek üzereyim. Ne yapılması gerek nasıl bir prosedür gerek hiçbirşey bilmiyoruz. Ne olur bu konularda bilgisi olan varsa yorumlarınızı bekliyorum. 
       Baz istasyonlarının zararlarını araştırdım. Bir çok insan cep telefonu kadar zarar verdiğini söylese de insanın gözünün önünde böyle iğrenç bir görüntünün olması gerçekten korkunç bir şey. Tek düşündüğüm Defne. Onu böyle bir ortamda asla büyütemem. Sabah parka gidiyoruz. Çocuğu sanki tembihlemişler gibi direğin karşısında durdu. Uzun uzun baktı sonra " Anne bu kocaman şey ne "diye ürkek bir sesle sordu. Ne yapmalı ne etmeli bilemiyorum.Ben evde çocuğumla telefonu bile sürekli ayrı ortamlarda bulundurmaya çalışırken  şu işe bak.
  Ya benim anlamadığım şey bu baz istasyonları niye şehrin göbeğine yapılıyor. Sonuçta buralarda telefonun çekmemesi yada bunun gibi sorunlar zaten yok. En azından burada yok niye ya niye anlamıyorum.
 Aslında bugün bloğuma Defne ile ilgili birşeyler ekleyecektim. Bu hafta Defne ile ilgili bir şeyler ekleyecektim. Defne hastalığı atlattı. Bu hafta gayet iyiydi. Maaaaşallah diyorum. İliği sadece sağlık yönünden değil tabiki. Bu hafta öfke nöbetlerini nerdeyse hiç geçirmedi. Uzun zamandan beri ilk defa kendi başına ve oyuncaklarıyla oynadı. Beraber oynayalım demeden.
Dün canının börek istediğini söyledi. Canının birşey istemesi ayda yılda bir olur. Ama evde yufka olmadığı için bende hadi beraber poğoça yapalım dedim. Tabi yine çok eğlendik. Doğrusu bundan sonra Defne ile etkinlik yapmayı hiç düşünmeyeceğim. Biz yemek yaparken çok eğleniyoruz. Minik kuş benimle birlikte poğoçaları yaptı resimde görülen o minik minik yamuk yumuk şeyler Defne'nin poğoçları.  Sonra yumurtlarını sürdü. Sürerken poğoçaların şekli daha bir kaydı. Fırına koyunca da geçti başına pişene kadar bekledi. Tabi sonra ondan çok ben afiyetle  yedim.

  Benim hamarat kızım sadece yemekte yardım etmiyor tabiki ev silerken de eline viledayı alıp kendi odasını siliyor. tabi ben de arksından birdaha siliyorum. 
Bu Su içindeki yumurta ise bizim cam kenarına konan kuşların yumurtası malesef yavru çıkmadı. Defne'de sulu boya yaparken suyun içine attı daha sonra da başka başka şeyler atarak hangisi batar hangisi yüzer diye kendi kendine bir nevi deney yapmış oldu. 
     Bu ara en çok oynadığımız oyuncağımız ise bu ahşap bloklar. Çok yönlü bir oyuncak her yaşa uygun. Daha çok babamız oynuyorda :))  Kızçede babasından fırsat kalınca kuleler, tırtıllar, oyuncaklarına koltuklar, yatklar, hastaneler, parklar... yapıyor. Oyuncağın en kötü yanı halının üzerinde basacak yer kalmaması. 
  Bu balonlar ise Defne'ni yeni resim defterleri. Bütün balonları şişirtip resim yapıyor. Biri elinde patlayacak diye ödüm kopuyor. 
    Dedim ya iyiyiz işte bana eskisi kadar seni istemiyorum ya da sevmiyorum demiyor. Aksine dün poğça yaparken  bonuma sarıldı ve "seni okaday çok seviyoyum" dedi. 
    Böyle işte bir yandan kendi küçük yuvamızda küçük şeylerle mutlu olmaya çalışırken , birileri geliyor ve bu kişileri hiç tanımıyorsunuz bunlar bu küçük mutluluklarımızı elinizden almaya çalışıyor. Nasıl bir adalet nasıl bir dünya burası.

14 yorum:

İkiz Annesi dedi ki...

Baz istasyona üzüldüm canım hayret verici bir durum kimsenin haberi olmadan neler yapıyorlar :( İnşallah bir çözüm yolu bulabilirsiniz.

Defne prensese bayıldım ne lezzetli olmuştur o poğaçalar bizim cadıların da favorisi ahşap bloklar son bir kaç gündür:)

Nihal M. dedi ki...

tatlım bu konuda denizlide prof. celal şimşek in baz istasyonuna karşı açtğı dava konusunu okumuştum netten araştır istersen ondan yardım alabilirsin gazetede görmüştüm davayı kazanmıştı...
o yıllarda kaldığım evde de aynı sorun vardı denk gelmiştim araştırıken mahalleli oralı olmayınca ben evi değiştirdim...
mutlak zararlı mutlak sakıncalı ama bunu kurduranlarda bizleriz bunu unutmayalım ne kadar çok talep o kadar çok baz istasyonu...

miss kokulu defnem dedi ki...

çok can sıkıcı bir durum, aynı sorun bizde vardı, bizdeki daha vahimdi karşı apartmanın üstünde sizinkinin 2 katı kadar devasal birşeydi, bizim apt yetkilileri araştırdılar, eğer kaldırılmasını istiyorsanız mahkemeye gideceksiniz ve bilirkişi gelecek ve durumu inceleyecek, bilir kişi maliyeti o zaman 100 bin lira (teknik üniversiteden geliyorlar) civarındaydı, ama mahkemeyi kazanırsanız tabii karşı taraftan o parayı da alıyorsunuz, bizim cd. çok büyük üstelik her apt en az 30 daire var, dava ne oldu bilmiyorum ama baz istasyonu kalktı, ama bence o hiç konulmamalı, biz ne zaman koyulduğunun bile farkında değildik 15 katlı bir apt üstünde bir gece üst katta oturduğumudan yanan ışıklarndan fark ettik, ben o yıllar da ki 2003 falan ne olduğunu bile anlamadım, sonra araştırınca fatk ettik, sizi üzmek hiç istemem ama o oraya konursa kaldırmak çok zor olabilir bizimki en az 4 yıl kaldı orada :( sizi daha fazla üzmek istemem ama biz bunu kanıtlayamazsak da çok acı şeyler hastalıklar yaşadık, hepimiz sebebini kesin olmasa da bu lanet şeye bağlıyoruz ki en az 10 kişi aynı tip kanser vakasına yakalandı hemde aynı apartmanda.. bu tip şeylerin altnda milyon dolarlık maliyetler, yatırımlar var, koskoca csm operatörleri var, umarım engellersiniz.... hatta imza falan toplayın, ekine de zararlarını yazın....umarım işe yarar..

defne naz dedi ki...

Malesef ikiz annesi bizde çok hayret ettik en çokta adamların ellerinde izinleri bile yokken böyle bir şeye nasıl cesaret ettikleri.Poğaçalar gerçekten lezzetliydi kızçenin eli değince...
Teşekkür ederim Nihalciğim şimdi araştırıyorum. Bir tanıdık avukat daha yeni bu konuyla ilgili dava kazanmış. Ama tabi tekrar itiraz mahkemesi falan açmışlar. Bizim sitenin avukatı varmış. Yöneticinin söylediğine göre ilgileniyormuş güya ama bizden hiç imza falan almadılar hiçbir şikayet dilekçesi istemediler.
Gerçekten üzüldüm Mis Kokulu Defnem . Zaten eninde sonunda kaldıralacağına eminim ama işte o kaldırılana kadar geçen süre beni çok korkutuyor. Göz göre göre ölüme davetiye çıkarmak bu. Hala develetin nasıl bu kadar duyarsız olduğuna anlam veremiyorum. İnsanların zaten para için yapmayacağı şey yok. Ama burada yolun ortasına dikilen bu şeyden parayı sanırım valilik almış. Asıl kabullenemdiğim o zaten devletin vatandaşının hayatını hiçe sayması.
Şuanda hala bağlanmadı. Ama her an bağlanacak diye gece yarısı kalkıp bakıyorum. Şimdiden paranoyak oldum. Bağlanırsa ne yaparım bilemiyorum.
Bir de şu zararsız olduğunu söyleyen insanlara (ki yönetici) illet oluyorum. Ya bir cep telefonunun bile ne kadar zararı varken nasıl olurda binlerce sinyalin geldiği bir şey zararlı olmaz.

Deli Anne dedi ki...

Bildiğim kadarıyla şikayet edilirse kaldırmaları gerekiyormuş.. ama tabii tek başına şikayet mi kastedilen yoksa topluca mı bilmiyorum.. Zaman öyle bir zaman ki biz kaçtıkça gzümüze gözümüze sokuluyor ne varsa kaçtığımız..

Deli Anne dedi ki...

Arkadaşım yardımına ihtiyacım var.. Selin ana sınıfa yazılmalı.. devlet okulu olsa kayıtlar bir tuhaf olmuş.. devlet otomatik yönlendiriyormuş.. off çok karışık..

Bir bilgin var mı.. bizim ikame hala yurt dışıda görünüyor.. pilot okul seçip çevresine kouşlansak atanır mıyız yoksa onlar için ayrıcalıklı bir durum var mı? bilgin var mı dır acep?

defne naz dedi ki...

Deli Annem okul kayıtlarında oturduğunuz yere göre okullar artık otomatik belirleniyor. İkemtgah yurt dışındaysa aslında insaflı bir müdüre denk gelirseniz almaları lazım. Ama sorun çıkarırlarsa sanırım ya ikematgaı aldırmanız gerek ya da tanıdık biri soyadı tutan biri üzerinden ikametgah gösterin. Eğer yine istediğiniz okul çıkmazsa müdürle anlaşarak ilk çıkan okula kayıt yaptırın istediğiniz okula misafir öğrenci olarak gitsin. Bir ay kadar sonra istediğiniz okula nakil yaptırabilirsiniz. Ama dikkat et sonra kontenjanımız doldu diye almamazlık edbiliyorlar.
Ama malesef en kötüsü hiç biri olamzsa istediğiniz okula ayarlamak için okul aile birliğine biraz bağış yapmanız. Emin olun hiçbir müdür buna hayır demez. Elinden geleni de yapar.

Deli Anne dedi ki...

ay bağış olsun istedikleri.. kafam davul oldu.. bugün bunalımdayım resmen bu konu yüzünden.. birden yumurta kapıya dayandı ve dank etti ki bir an önce işi halletmemiz lazım..

sağol arkadaşım sağol:)

Ada Deniz dedi ki...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na şikayet gerekiyor.

Ada Deniz dedi ki...

http://www.btk.gov.tr/Tuketici/Sorulanlar/Sorulanlar.htm#Yak%C4%B1n%C4%B1m%C4%B1zdaki%20baz%20istasyonun%20kald%C4%B1r%C4%B1lmas%C4%B1n%C4%B1%20istiyorum.%20%C5%9Eikayetimi%20nereye%20yapmal%C4%B1y%C4%B1m

buradan bakabilirsin

defne naz dedi ki...

Yardımın için çok teşekkürler Ada ve Deniz.

kitapkolik dedi ki...

üzüldüm ama umarım mahalleli ile ortak bir paydada buluşarak bir çözüm üretebilirsiniz...

seda dedi ki...

evin önünde olması can sıkıcı ama kaçış yok her yerdeler maalesef..ben de birara takmıştım baz istasyonlarına usandım artık..okulların çatılarında,camilerin minarelerinde,ptt ve bankaların çatılarında ve kaymakamlık ve sağlık ocağında bile yığınla varlar..ben bu yazıyı yazarken buraya, sonuç ne oldu merak ettim yazarsan sevinirim..şikayet ettinizmi işe yaradımı?

defne naz dedi ki...

Sedacığım şuanda bende aynı takıntı içerisindeyim. Şuanda hala bağlantısı yapılmadı. Şikayet ettik sitenin avukatı dava açtı. Fakat bağlanmamasının nedeni bumuydu yoksa seçimler vardı onadanmıydı anlamadık. Çünkü yol üzerinde elektrik direğine bağlandığı için seçim sonrasına ertelemiş olabilirler diye düşünüyoruz. Bakalım bir ayı geçti bağlanmadı. Umarım bağlanmadan kaldırılır. Keşke hiç konmasaydı.Görüntüsü bile insanı rahatsız ediyor.