7 Mayıs 2011 Cumartesi

Defne işte

Tam 6 gün sonra ateşimiz normale döndü. Hala tam olarak iyleşemedik. burnumuz tıkalı, öksürüyoruz, halsiziz ama biliyoruz ki bir süre sonra bunlar da geçecek.
     Bu kitap yığınını Defne yapmış. Ben mutfakta yaklaşık bir haftadır hiç silemediğim ocakla cebelleşirken benim kızçem bütün kitapları tek tek okumuş. Tam ben geldiğimde ise en son aldığımız kitabı almış okumak üzereydi. Bu o kadar güzel bir şey ki bir çocuğun isteyerek okuduğunu görmek.
      Defne bu ara  harflere ve sayılara takmış durumda. Eline boya kalemlerini alıyor. Yak anne f yaptım, T yaptım, A yaptım... Sayıları zaten öğrenmiş. Oyuncak bilgisayarında sayılara basınca sesli söylüyor. Oradan kaptı sanırım. Öğretmek için hiç bir çabam olmuyor. Hatta bu kadar erken öğrenmesi beni korkutuyor. Daha ikibuçuk yaşında bile değil. Okula başladığında çok sorun yaşayacağız. İlgisini mutlaka başka yerlere çekmeliyim. Ama ne olduğunu bulamıyorum. Başka çocuklarla hiç oynayamıyor. Onları sürekli yönetmek istiyor. İşte sen şunu yap ben bunu yapayım gibi. Kendinden yaşça büyük olanlarla pek sıkıntı olmuyor. Fakat yaşıtları pek anlamdığı için anlaşamıyor. Parrkta bile çocuklarla oynamak yerine onları seyrediyor. Yaptıklarını anlamlandırmaya mı çalışıyor yoksa onları izleyerek mi mutlu oluyor anlamıyorum. Kendi başına oynuyor ya da kendisi gibi sakin bir çocuk bulunca ona yanaşıyor. Evde zaten yeni doğmuş bebek gibi kucağımdan inmiyor. Sürekli şunu oynayalım, bunu yapalım. Herşeyi sen yap sen yap. Hadi ben yaptım sıra sende dediğimde başlıyor ben yapmıycam sen yap diye ağlamaya.
Bu iki yaş sendromumu yoksa Defne sendromumu anlamdım gitti. Bu aralar çok yoruldum. Herşey üst üste geliyor. Şöyle atsam kendimi deniz kenarına , alsam elime bir kitap uaznsam çimenlere çok mu şey istiyorum acaba?

8 yorum:

Hatice Mungan dedi ki...

Bu güzel yavru ile ilgili okuduklarim bana oglumu hatirlatti. Bilgilenmek konusunda bu kadar hevesli olmasi cok hos. Size tavsiyem yavrunuzu 5 yaslarina kadar gözlemlemeniz ve sonunda bir IQ testi yaptirmaniz. Yüksek zekali bir cocuk olma ihtimali var. Bu cocuklar kesfedilmedikleri takdirde okul yasamlarinda cok sorunlar yasabiliyorlar. Isin kötüsü tembel ve yaramaz cocuk kategorisine konabiliyorlar, halbuki tam tersini hak ediyorlar.
Sevgiler...

İkiz Annesi dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun.
Hem iki yaş sendromu hem de hastalığın nazı birleşince maalesef daha huysuz olabiliyorlar.
Yok tatlım çok şey istermisin aynılarını bende istiyorum:)

defne naz dedi ki...

Tavsiyelerin için teşekkür ederim Haticeciğim. İnşallah sadece öğrenmeye hevesli olarak kalır. Çünkü IQ su yüksek çocukların eğitimleri çok zor hele bizim ülkemizde. Bir eğitimci olarak böyle bir öğrencim vardı. Elimden geleni yaptım ama ne olursa olsun normal şartlar onlar için yeterli değil.
Çok sağol İkiz Annesi birileri tarafından anlaşılmak güzel.

Deli Anne dedi ki...

Geçmiş, geçmiş, geçmiş gitsin olsun arkadaşım.. kolaylıkalr..

Unknown dedi ki...

iki yaş sendromu zorlar ama öyle sevimlidir ki aslında çocukları kendini ispatlama çabası içinde görmek, bende sabırsızlığımla zorlandım ama gün sonunda o uyurken hatırladıkça yaptıklarını gülümsedim, bir daha iki yaşında olmayacak annesi :)

defne naz dedi ki...

Geçti gitti Deli Annem teşekkür ederim.
Evet İson haklısın. Zaten bu yüzden suçluluk hissediyorum. Biraz daha sabırlı ve anlayışlı olmam gerektiğini biliyorum ama bütün enerjimi başka çocuklara harcayınca ona gösteremediğim sabır için çok pişmanlık duyuyorum.

miss kokulu defnem dedi ki...

6 gün ateşli olması gerçekten çok üzücü bir durum biz dayanamazken nasıl dayanır o beden okadar hastalığa..Çok geçmiş olsun, bu arada Defne'lerde var bir şey galiba Defne'de 2-3 yaş arası herşeyi anında kapardı..20 den geri sayardı..çarpım tablosunu bilirdi(2'leri :) ) tabii biz öğretmezdik ama pinokyo DVD'sinden mickey mouse DVD ve okuduğumuz kitaplardan öğrenirdi, arkadaşlarımda bana kızardı ilerde ne yapacak bu çocuk ne yapıyorsun sen derlerdi...ama hiç öyle olmadı..bellek açık ve alıcı ise yapacak bir şey yok..tabii fazlası zarar ama kapan çocuğu engellemek imkansız, biraz daha büyüdüğünde olacakları söyeyim enerjisini atacağı başka oyunlar bulacak, puzzle yapacak, hafıza oyunları oynayacak, ama yine yaşıtlarından daha üstte olacak bu oyunlar, eğitici oyuncaklar bu konuda bize çok destek verici..koşuyolunda belki başka yerde de vardır bilmiyorum ya-pa'nın bir oyuncakcısı vardı, biz oradan harika şeyler alırdık..tavsiye ederim..bu arada Allah Nazarlardan korusun Defne'yi..
sevgiler

defne naz dedi ki...

Yorumun için çok teşekkür ederim Defne'nin annesi. Defne'ye oyuncak almakta gerçekten zorlanıyorum. Önerileriniz için çok teşkkür ederim. Allah hepimizin çocuklarını korusun.