22 Haziran 2011 Çarşamba

Eski kitapları atmadan önce bir bakın


   Ne çok şey birikmiş. Nedense o kadar zor geliyor ki artık bloğa birşeyler eklemek. Bir çok etkinliği fotoğraflamıyorum artık. Ama fotoğrafladıklarımı da koymaya üşeniyorum nedense. Galiba blog anladı üşendiğimi kolajladığım fotoğrafları bir türlü yükleyemiyorum. Umarım yazı işi bitene kadar düzelir.Sonunda düzeldi.
        Bu etkinliğe benzer bir etkinlik başka bir blogta görmüştüm ama hangi blog olduğunu şuan hatırlamıyor. Biz bu etkinliği birkaç hafta önce yapmıştık. Evde atık kitaplar kol gezince, okulda saçma sapan şu seminerler olunca insan sıkıntıdan kesip kesip duruyor. Bende kullanılmayan kitaplardaki, dergilerdeki resimleri kestim. Karışık olarak Defne'nin önüne koydum. İlk olarak bu çocuklu olan ismini Ayşe koyduğu hikaye ortaya çıktı. Önce resimleri yapıştırdı. Sonra ben o resimle ilgili hikaye uydurmasını istedim. Hikayeleri de resimlerin altındaki boş yere yazdım.
 İkinci olarak resimleri seçmekte zorlanınca doğayla ilgili olan resimleri bir araya topladım. Ortaya çok güzel bir resim çıktı. Üçüncü resimde kardan adamları yapıştırdı fakat sıkıldığı için hikaye uydurmak istemedi.
Hala bir sürü resim var. Defne yapıştırmayı çok seviyor. Bakalım onlardan nasıl hikayeler ortaya atacak.

11 yorum:

Nil dedi ki...

süper bir çalışma olmuş. en kısa zamanda kopya çekeceğiz :)

defne naz dedi ki...

Teşekkür ederim Küçük Mucizem. Birilerine fikir verebildiysem ne güzel. Önemli olan çocuklarımızla etkili vakit geçirebilmek.

bahriye-krm dedi ki...

özellikle yırtılan kitapları değerlendirmek ve çocukların hayal güçlerini sınamak için çok iyi bir etkinlik olmuş :))

defne naz dedi ki...

Doğru söylüyorsun Bahriyeciğim. Sene sonunda çocukların kitapları bitiyor. Onların resimleri ya da etkinlik kitaplarını saklayamıyoruz, onların resimlerini de kullanabiliriz.

İkiz Annesi dedi ki...

Güzel bir fikirmiş canım ilerleyen zamanlarda kullanmak üzere fikir deposuna koydum:))

anne kaleminden dedi ki...

çok güzel olmuş elinize sağlık :)) ikea masasının üzerine bişey mi yapıştırdın silmekten helak oldum ben onu :))

defne naz dedi ki...

Teşekkür ederim İkiz Annesi eminim yaparken çok eğleneceksiniz:))
Teşekkür ederim Elif ve Erenin annesi. Bende silmekten bıktım. Üstelik üzerindeki lekeleri de çıkaramadım. Şu marketlerde satılan yapışkanlı kaplıklar var. Genelde raf için satılıyor. Bir milyoncularda da bulabilirsin.Onlardan yapıştırdım. Çok güzel oluyor baktım lekeler çıkmıyor ya da sıkıldım çıkarıp başka birşey yapıştırıyorum:))

Filiz dedi ki...

kolaj çalışmalarını bende çok seviyorum, kendi hikayelerini, kendileri yaratıyorlar, çok güzel bir faaliyet olmuş, defne'ye öpücükler xxx

Deli Anne dedi ki...

Valla harika bir çalışma olmuş canım gönlüne, gözüne, ellerine sağlık.. tabi Defe Naz'ın da.. öperim

Unknown dedi ki...

Süper cici bir çalışma olmuş...
Çok güzel bir düşünce :)))

defne naz dedi ki...

Çok teşekkürler Filizciğim, Deli Annem ve İçimizdeki Karnaval. Çocukların hayal dünyasını ve düşüncelerini ortaya çıkarmak çok hoşuma gidiyor :))