25 Haziran 2011 Cumartesi

Müzikten,yumurta hırsızlığına

        Aslında uzun zaman önce çekilmiş resimler ama eklemeyi unutmuşum. Birinci resim de salonda oturuyoruz. Defnoş kalktı sehpaları ortaya çıkardı. Sonra elleriyle sehpalara vurup ayağını altında oynatmaya başladı. Kızım ne yapıyorsun sorusuna cevabı ise "bateri çalıyorum" oldu. Çok şaşırdık diyebilirim. Ya büyüyünce bateri çalmaya kalkarsa. Düşünemiyorum bile evin ortasında :)))
        Diğer resimlerde kapak ve o metal olan tabakla müzik yaptığını söyledi. İlk başta bir iki parçayla başladı.Sonra ben temizlik yaparken yanına bir süre uğramadım.Bütün bulaşık tezgahının altını boşaltmış onlarla müzik yapıyormuş, yemek yapıyormuş, onu rahatsız etmemeliymişim, gidip işimi yapmalıymışım. Tabi sonrasında olan yine bana oldu işim bitti derken birde onları yıkadım.

        Bu da yumurta hırsızı Defne. Geçen hafta sonu Dedesinin yanına gittik. Onlar tavuk besliyorlar. Defne için farketmez hayvan olsunda ister sümüklü böcek olsun,ister tavuk her türlüsünü seviyor. Sevmek bir yana hiç birinden korkmuyor. Bana hiç çekmemiş diyebilirim. Yolda giderken kertenkele arıyoruz. En sevdiği hayvanlardan. Bu ara koca koca tırtıllar var onları eline alıyor ve bana gösteriyor. Tavuklara yem yediriyor. Köpek ve kedileri hiç saymıyorum zaten. Benden ona kedi ya da köpek almamı istiyor. Nerede yatacak, apartmanda beslenmez deyince; "benim yanımda yatar" diyor. Bu kız biraz büyüse benden gizli eve sokak hayvanlarını toplarmı acaba?
       Yavrum yumurta hırzılığı yaparken  horoz bacağını gagaladı. Ağladı biraz sonra "oh ben senin yumurtanı çaldım sonrada  yedim" diye horozdan intik amalmaya çalıştı.
      Ben o kümese giripte oradan yumurta alamam. Bütün tavukların ve horuzun gitmesi lazım ancak o zaman.Köpeklerden korkarım zaten. Eskiden kertenkele önümden geçse yolumu değiştirirdim. Sürüngen hayvanlardan iğrenirim. Bir balık bir de kuş besleyebilrim. Ama bunları Defne'ye yansıtmamaya çalışıyorum. Çünkü inasnalr korkularının bir çoğunu büyüklerinden öğreniyor. Bakalım bu farklılığın sonu nereye varacak.

2 yorum:

İkiz Annesi dedi ki...

Tencere tava olayına bayılmayan çocuk yok sanırım :)Evin ortasında bateri fikri de fenaymış hani :))
Sorma benim cadılar da öyle bütün hayvanlarla dost örümceği ellerine alıp seviyor cadılar :))

defne naz dedi ki...

Anlamıyorum zaten ikiz annesi. Hani bizim zamanımızda bu kadar oyuncak yoktu. Biz oynuyorduk. Ama şimdi dünya kadar oyuncak var ama evdeki her eşya onlar için daha çekici.
Yok şimdiki çocukların hayvan sevgisi bile başka :))