17 Ağustos 2011 Çarşamba

Okul başladı

      Kreş maceramız başladı. İlk olarak pazartesi götürdüm Defneyi. Bütün gün kreşin karşısındaki parkta oturup, yarım saattte bir telefon açtım.Bir sorun çıkarsa hemen gideyim diye. Bizim kızın ne yapacağı nasıl davranacağı belli olmaz ki.  İlk başta ayrılırken ağlamadı ama sonra ağlamış. Susturmuşlar yine ağlamış. Yaklaşık dört saat kaldı.İlk günü böyle geçirdik.  Sonra aldım.  Okula gitmek istiyormusun diye sorduğumda  o kadar ağlamasına rağmen gitmek istiyorum dedi. 
 
     Bugün ikinci gün , ayrılırken biraz mızmızlandı. Arkamdan da biraz ağlamış.Sonra parkı görünce unutmuş tabi. İki seferdir yemek yemeyi reddediyormuş. Zaten zor yemek yiyen bir çocuk. Artık yapacak bir şey belki sabahları erken gitmeye başlayınca acıkır ve yer umarım. 

     Aslında okulu nasılda isteyip duruyordu. Okula gideceğim deyip duruyordu. Hatta istekli gidiyor ama neden ağladığını anlamıyorum. Birbirimizden ayrılmaya alışkınız. Üstelik öğretmenleri çok ilgililer. Bakalım belki ağlamaktan fırsat bulup etkinliklere katılmaya başlarsa alışır diye düşünüyorum. Umarım yanlış bir karar vermemişizdir. Yoksa altı yaşına kadar beklemek zorunda kalacağız.

     Veli olmak ne tuhaf birşeymiş. Hiç velilerim açısından bakmamıştım olaya. En değer verdiğiniz varlığınızı hiç tanımadığınız birilerine emanet etmek. O kişiyi tanımadan ona güvenmek.Çocuğunuzla sizden fazla vakit geçirmesini istemek. Onu eğitmesini, mutlu etmesini, eğlendirmesini beklemek. Neyse bu sene birinci sınıf velilerim daha şanslı olacaklar:))
      Biliyorum kreşle alakası yok ama bunu yapalı uzun zaman olmuştu. Eklemeye fırsat bulamamıştım. Bu da meyve sevmeyen  çocuklar için patlak göz. Defne hiç yemediği üzümleri bile yedi. Onlar tokasıymış.

7 yorum:

thalassapolis dedi ki...

Hayırlı olsun zor bir süreç ama sanki atlatmak an meselesi gibi umarım herşey çok daha güzel olur...
Sevgiler :)

defne naz dedi ki...

Teşekkür ederim Alminanın annesi. Bugün kreşten geldik. İlk başlarda ağlamış, ama ben aldığımda çok mutlu gözüküyordu. Sanırım çok zorlamadan bu süreci atlatacağız.

Seyhan dedi ki...

Hayırlı olsun kreş maceranız umarım sorunsuz bir geçiş dönemi olur..

Sevgiler

defne naz dedi ki...

Teşekkürler Seyhancığım. Umarım çok sorun olmadan atlatırız. Sevgiler.

3kişilikDünyam dedi ki...

Hayırlı olsun. Çantaya bayıldım ;)

miss kokulu defnem dedi ki...

hayırlı olsun, bence Defne bu süreci en güzel şekilde atlatacak, hepsi bir anda olmuyor tabii yemek olayıda en kısa zamanda düzelir hatta çoğu yemek sorunu olan çocuk okulda yer :) hele kendisine bir arkadaş bulunca dönmek bile istemez :) güzel haberlerini bekliyorum
sevgiler

defne naz dedi ki...

Teşekkürler üç kişilik dünyam. Anane hediyesi. Başka aldık ama bu pek kıymetli.
Sağol Defnoşun annesi. Canım ya. doğru söylüyorsun her şey yavaş yavaş gerçekleşiyor. ama kreştekilerle konuştukçukça ne kadar doğru bir karar verdiğimizi daha iyi anlıyorum. Sana katılıyorum çocuklar kendine bir arkadaş buldumu zaten annne babayı unutuyor. Bakalım bekliyoruz. Bugün üçüncü gün. en azından arkamdan bu sefer ağlamadı.