14 Nisan 2012 Cumartesi

Bir avuç toprak

             Bahar geldi, çiçeklerin havalanma mevsimi de geldi. Eşim bu işi çok seviyor. Ben de seviyorum ama sonrasında o çamurlu balkonu temizlemek çok zor geliyor doğrusu. Bu yıl Defne ve babası çiçekleri havalandırdı. Toprakla nasıl oynadı bilseniz. Bu iş bittiğinde ise anne çok eğlendim çok demesi oldu.
             Çocuk ne yapsın ancak çiçekler sayesinde toprak görüyor.Şimdiki çocuklar bu yönden ne kadar şansızlar. Bizler akşama kadar çamurun içindeydik. Bizim oyun hamurlarımız gerçek çamurdu. İçinde kimyasal madde korkusu olmadan, aman kokusu zararlı mı demeden, markası ne diye düşünmeden hiç ama hiç korkmadan içindeki solucanlara rağmen ; neler yapardık neler çamurlardan. Her yerimizden çamur akardı. Eve koşunca annem ne kızardı ama:)) Doğru banyoya...
  Ama ne güzeldi korkusuzca ve doyasıya çocukluğumuzu yaşamak...Keşke çocuğumuza da yaşatabilsek...



6 yorum:

siyah kuğu dedi ki...

Yerim ben onu,çok tatlış:))

siyah kuğu dedi ki...

Ayrıca,evet siyah kuğu var:)) bi,rde siyah kuğu filmi var tavsiye ederim oscar ödüllü,sevgilerimle...

Latife dedi ki...

MaşAllah! Ama dikkat edin, bu çiçeği diffenbahiya, onun suyu çok zehirlı, çocuklardan uzak tutmak lazım.

defne naz dedi ki...

Teşekkür ederim siyah kuğum, filmi de ilk fırsatta izlayeceğim. cahilliğime ver olur mu?
Latifeciğim çok sao zaman sağol, gerçekten mi zehirli ilk defa duydum. Benim kızçe bebekkken onun yaprağını bile yemişti. Çok şükür bir şey olmadı ama bundan sonra daha dikkatli olurum.

Defne dedi ki...

Diffenbahya için zehirli derler ama doğru mu bilmem. Evlendiğimde eşimin teyzesi getirmişti evimize, 8 yıl boyunca büyüdü de büyüdü. 7. yılında çiçek açtı iki tane :). Ben çiçek açtığını hiç bilmiyordum o zamana kadar. Oldukça farklı ve güzel çiçekleri var. Tatlı Defne Naz'ımın elleri toprağına değmiş ya daha ne ister bir çiçek...

Ben de Duru ile bahçede oynadığımız günleri hatırladım, bakalım bu yaz neler yapacağız?

Öperim tatlı yanaklardan.

defne naz dedi ki...

Defneciğim bende yeni öğrendim bu çiçeğin zehirli olduğunu. Çiçekte mi açıyormuş, inan bunu da bilmiyordum. Bizde de 6 senedir var. Hiç çiçek açmadı. Belki yedinci yılı bekliyordur.
Güzel sözlerin için çok teşekkürler. Bekliyoruz yaz etkinliklerinizi. Biz de ananeye gideceğiz. Bahçeli bir ev olunca ben de ne yapsam diye düşünüyorum.
Bizde sizi kocaman öpüyoruz. Pamuk kızın pamuk ellerinden de.