27 Haziran 2012 Çarşamba

Minik kızçemin resimleri

Defne  de her çocuk gibi resim yapmayı çok seviyor. Ben artık hangi resmini saklayacağımı şaşırıyorum. Daha bu yaşta bir sürü resim birikti. Çok mu güzel yapıyor derseniz, bana göre  güzel.Yaşına göre birşeyler çiziyor işte.
Her çocuğun yaptığı resim özeldir. Çünkü onun iç dünyasını yansıtır.
 Bu resimlerde Defne'den işte..
.
n
Yaklaşık bir ay önce yaptığı bir resim kızçenin. Resimdeki kendisi üzerine elbise giymiş. Mor olanda evimiz bacasından dumanları çıkıyor. Her çocuk gibi güneş ve bulutu bir arda çizmiş.
La la şekilleriz biz.Yok mu bu şekilleri tanıyan. Direnin de gözleri var ama siyaha boyadığı için pek belli olmuyor.
Bu resim benim için özel bir resim. Defne ilk defa üçümüzün resmini bir arada çizdi. Benim resmimi hiç çizmezdi. Saçlarım nasıl ama kırmızı ve diken diken. Babasında ki mor olanlar ise onun sakal ve bıyıkları. Hepimizin kırmızı yanaklarına bence diyecek yok. babasının gözleri mavi olduğu için sarı olan gözleri, mavileri ise gözbebekleriymiş. 

7 yorum:

siyah kuğu dedi ki...

:)) çok güzel olmuş bir arada kuğu çiz defneciğim:)) annesi okuyuver defneye:)) sevgiler...

defne naz dedi ki...

Tamam söylerim Siyah kuğucuğum. Kuğu çizdiği zaman mutlaka koyarım bloğa :))

Berna dedi ki...

O resimler çizen minik elleri dert görmesin Defne'ciğin :)

Seyhan dedi ki...

yanlız bu resimler çok ne. Bizimki hayatta bu kadar belirgin çizemez .. resme karşı yeteneği olduğu bariz belli aferim Defne'ye

defne naz dedi ki...

Teşekkürler Bernacığım.
Bilmem Seyhancığım. hiç yetenekli olarak düşünmemiştim. Hap iç dünyasını anlamaya çalışıyorum. Bende biraz vardır resim yeteneği. Bir ara kursa falan gittim. Hatta güzel sanatlara hazırlanıyordum. Belki çekmiştir bir yanı. annesinin yapamadığını o yapar :)))
eminim defne nilde çok güzel resimler yapıyordur.

Seyhan dedi ki...

yokya bizimki daha böyle kaşlı gözlü ağızlı saçlı adam yapmadı. yani bişeyler yapıyor ama bu kadar net değil güneş falan süper. bence yönlendirilmeli. Bizim bir arkadaşın 2. sınıfa giden kızı 2 senedir resim dersi alıyor hatta karma sergiye falan katıldı oda çok yetenekli bence Defne'de çok başarılı .. yada benimki çok beceriksiz :)

defne naz dedi ki...

Seyhancığım Defnenin yaşıtları çok fazla çevremde olmadığı için açıkçası kıyaslayamıyorum. Ama bildiğim birşey resim yapmayı çok seviyor.Eğer isterse mutlaka yönlendiririm. İlk keşfeden olarak sana da bir tablo yollarız artık:))Ben eminim Defne Nilin içinde de keşfedilmemiş yetenekleri vardır.