29 Haziran 2012 Cuma

şah mat olan anne

           Evde canı sıkılınca ne yapacağını şaşıran ben kendime kot pantalonumdan mini bir etek diktim. Tabi nerede derseniz. Hala asıl dikişlerini yaptırmadım. Makinem olmadığından sadece elimde kabaca diktim ama tam halini terziye verdikten sonra koyacağım. Bu da o pantalonun paçalarından minik kızçe için yaptığım çanta. Aslında fotoğraftaki gibi büyük değil tam Defnelik. Yandan takmalık çanta isteyip duruyordu.O uyurken yaptım. Görünce bayıldı. Düğmeleri kendi seçti ben diktim. 
    :) :) :) :) Şah mat
           Konuyla alakası yok ama bu üç buçuk yaşındaki kızımın beni nasıl tongaya bastırdığını anlatayım. Defneyle pamuk prensesli yap bozunu yapıyorduk. Bu yapbozda tabi yedi cücelerde var. Bu cücelerden bir tanesi pembe benekli bir şapkası var. Neyse Defne hep bana onun kız cüce olduğunu söylüyordu. Bende çocukluğuuzdan beri bildiğim kadarıyla bu hikayedeki cücelerin erkek olduğunu söyledim. Üzerinden çok zaman geçti ve konuyla lakalı hiçbirşey ortada yokken biz yapbozu yaprken.
 Şimdi dikatli okuyun.
-Anne Çınar ( komşumuzun oğlu) pembe şapka takar mı?
-Sence takarmı kızım, o erkek
-Hıh..( gayet rakibini altetmiş bir ses tonuyla) ben sana demiştim işte erkekler pembe şapka takmaz.. Bu resimdeki de kız cüce. Sen dedin pembe şapka kızlar takar diye. Buradaki kız cüce işte.
 Tabi bu cümleler sonucunda ben şah mat durumunda ve mor bir renkteydim.

3 yorum:

Nil dedi ki...

çanta çok cici. kızıma yapayım ben de. o da Fatmagül çantası istiyordu ne zamandır.
Şahmat olayında kızın çok haklı. Aslında bu renklerin neden cinsiyeti var hala anlamış değilim!!!

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

ayyy canta cok hos duruyor. ne marifetlisin yaa:)
bu veletler insani sulu dereye goturur, susuz geri getirirler. MAasallah Defne'ye:)

Kibele Demirbas dedi ki...

zamaneler ya çok zeki yada biz küçükken bizde bir tuhaflık varmış :) senin kızda maaşallah zehir gibi ve algıları nasılda açık,böyle devam etsin inşaallah , blogun çok samimi,takipteyim artık,banada beklerim
bebekvesaire.blogspot.com