29 Ağustos 2010 Pazar

BOŞ KUTU


       Bir adam 3 yaşındaki küçük kızını, yaldızlı ambalaj kağıdını israf ettiği için cezalandırmıştır. Ailenin ekenomik durumu iyi değildir ve adam yılbaşı gecesi için yapılan bu tür süsüleme israfına çok öfkelenmiştir.
       Ancak yılbaşı gecesi evde tv izlerken, hiç beklemediği bir anda küçük kızı kendisine yaldızlı ambalaj kağıdına sardığı bir  hediye kutusu geitirdi. " Baba bu senin için" dedi. Adam küçük kızın davranışı karşısında bir önceki gün gösterdiği aşırı tepkiden dolayı çok utandı. Ancak kutunun içinin boş olduğunu görünce tekrar öfkelendi. Küçük kızına "Birine hediye veriyorsan içinde birşey olmalı" diye bağırdı. Küçük kızı durdu, babasına şaşkınlıkla baktı ve gözyaşlarına boğuldu. Hıçkırıklar içinde "Ama baba o kutu boş değildi. O kutuyu ben öpücüklerimle doldurmuştum ve o öpücüklein hepside senin içindi. Adam küçük kızından beklemdiği bu sözler karşısında yıkılmıştı. Eğildi, küçük kızını kolları arasına aldı. Onu kucakladı ve ondan af diledi.

        Çok kısa bir süre sonra bir kaza,küçük kızın hayatını aldı. Aileye bir hüzün çöktü. Hikayede rivayet edildiğine göre adam yılbaşı gecesi küçük kızının öpücüklerle doldurduğunu söylediği boş kutuyu yıllarca baş ucunda sakladı.

Ailenizden,çocuklarınızdan ve dostlarınızdan gelen şartsız sevginin varlığını unutmayın.
  SEVGİ DENEN BU DEĞER HİÇBİR ZENGİNLİKLE ÖLÇÜLEMEZ.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Iyi bir baslangic