16 Eylül 2010 Perşembe

Defne'nin kitapları 2

    Kitap kurdu Defne için yeni kitaplar aldık.Her zaman ki gibi yeni kitaplara ilk başta fazla ilgi göstermedi.Sonra yavaş yavaş alışmaya başladı.
   İlk klasik masallardan olan Kırmızı Başlıklı Kız masalını aldık. Bu bizim bildiğimiz masaldan daha farklı. Bu masalda kurt nineyi de Kırmızı Başlıklı Kızı'da yemiyor. Onları dolaba kilitleyip sadece yiyecekleri yiyor. Sonra Ormanın bekçisi kurdu, ceza olsun diye hayvanat bahçesine veriyor. Açıkçası çok hoşuma gitti. Defne babasından hep bu masalı istiyor.
   Yavru Köpek ise Tübitak Yayınlarından.  Yavru bir köpek alan iki küçük çocuğun hikayesini anlatıyor. Burada çocuk Veteriner kavramı ile karşılaşıyor.
    Zeynep'in Oyuncakları kitabını Defne pek kavaramadı daha çok resimleri ile ilgileniyor.Kız üzülmüş, sevinmiş gibi...Neşesini kaybeden bir çocuğun neşesini araması anlatılmış. Aslında güzel bir kitap fakat içinde kavramlar( yuva, kreş, neşe...) Kızıma uzak kaldı.Eminim büyüyünce daha çok sever.
   Nazlı'nın Uyku saati biraz daha şirin bir kitap. Ama görseller hiç iyi değil. Resimler çok soluk ve küçük. alırken hiç dikkat etmemiştim. Ara sıra okuyoruz işte.
       Çiftlik hayvanları, sanırım Tübitak yayınlarının yeni çıkarmış olduğu bir seri. Aslında üst düzey.Bunu sadece ilerideki ansiklopedi setini oluşturmak için aldım. BununBir çok türü var. Gerçekten çocuğa çok yararlı bilgiler veriyor. Resimler gerçek resim. Bütün seriyi tamalmayı düşünüyorum. Tübitak yayınlarını gerçekten çok beğenerek takip ediyorum.
Yeni kitaplar yeni bilgiler, yeni bir dünya demek...
  

Hiç yorum yok: