16 Aralık 2010 Perşembe

mor pijamam

Bir anne çocuğu için herşeyi yaparmış. Yaşayarak öğrendim. Bir terziliğe soyunmadığım kalmıştı onu da yaptım. Hani diyorum ya Defne benim bütün yaratıcılığımı ortaya çıkardı diye. Bakın terzilik yeteneğim de varmış. 
Bu terzilik yeteneğim ananemden geçme. Ananem gençliğinde kadınlara elbise falan dikermiş. Tabi sonra hanım ağa olunca bırakmış. Fakat bize küçükken çok şey dikerdi. Benim bütün eteklerim, gömleklerim ananem tarafından dikilirdi. Tabi o dikerkende ben de izlerdim. Öyle okumuşluğu yok ananemin. Hatta 50 sinden sonra inat etti kendi kendine okuma yazma öğrendi. Şimdi benden 3 basamaklı sayıları öğrenmek istiyor. Neyse konu dışına çıkmayayım. O yüzden kalıp falan çıkaramaz. Ratgele karış karış ölçerek diker. Bende kapmışım işte kalıpsız falan koydum başka bir pijamayı kestim poları. sonunda bu pijama ortaya çıktı. Daha önce demiştim makina falan yok tamamen el emeği. Makina dikişi yapacağım diye canım çıktı. 
       Nerden çıktı bu pijama diyenlere. Bizimki  hemen hemen bütün çocuklar gibi geceleri hiç üstünü örtmez. Uyku tultumunu hiç denemedim. Çünkü bir kere üzerine penye ceket giydirip yatırdım kıyamet kopardı. Uyku tulumunda hayatta durmaz. Bende polar battaniye kumaşından bunu diktim. Geceleri sıcak tutsun diye. Sıra üstüne bir şey dikmede.
Sonuç şu Defne mor rengi zaten çok sever. İlk öğrendiği kelimelerden ve renklerden. Tabi pijamayı daha yapım aşamasındayken, lastiğini bile dikmeden giydirdim. Çıkarmamak için kıyamet kopardı. Neyse zar zor çıkarıp bitirdim ,giydirdim. Sonra iki gün üzerine yemek dökene kadar pijamayı çıkarmadı. En azından uğraştığıma değdi.Biraz uzun olmuş ama napalım artık.

5 yorum:

Deli Anne dedi ki...

valla bravo.. ihtiyaçtan insan nelere girişiyor değil mi? Selim de uyku tulumu giyerdi, geçen sene g,ymedi hiç, üstünü de örtmedi ve devamlı hastalandı.. aklıma gelmei hiç bu yöntem.. bu sene büyüdğ heralde üstü örtülü kalıyor genelde çok şükür

KırmıZı WosWos dedi ki...

çok yakışmış :)

defne naz dedi ki...

Teşekkürler deli anem, artık çok soğuk olursa ince battaniyeden dikicem :))) Napayım hasta olmasındasa...
Teşekkürler kırmızı wos wos. Gerçek isminizi öğrenebilirmiyim.

Deli Anne dedi ki...

ince battaniyeden ha.. valla mecbur bırakmaya görsün bu veletler..

defne naz dedi ki...

İnsan çocuğu için herşeyi yaparmış Deli Annem, anne olunca anladım.