4 Şubat 2011 Cuma

Kardan adam etkinliği

Bu kardan adamlar Meraklı Minik dergisini alanlara tanıdık gelmiştir. Geçne ay ki sayısının eklerindendi. Fakat verilen bu kardan adamları oyun olarak giydiriyordunuz. Defne'nin oyun olarak küçük olduğunu düşündüğümden, ben bu kardan adamın bütün parçalarını kestim ve hazırladım. Zaten benim akıllı kızım ben daha keserken kestiğim parçaları üzerine yerleştirdi.  Ben bütün hepsini keseceğimizi sonra yapıştırabileceğini söyledim. Sonra bütün parçaları masasının üzerine dizdim. Eline de yapıştırıcıyı verdim İstediği gibi kardan adamları giydirebileceğini söyledim ve sadece izledim. Dört kardan adamı da yaptı. Sonuncuda biraz sıkıldı ama tamamladı.Mutlu oldum diye diye bitirdi.
  İki yaş çocuğu olanlar için gerçekten yapıştırma etkinlikleri eğlenceli oluyor. Sonuçta parçayı yerine yerleştirme, bir bakıma yapboz gibi düşünülebilir. Tek sorun kesemiyorlar ve keserken zor sabrediyorlar. Bundan sonra Defne uyurken hazırlamak lazım parçaları.
   Kardan adamlarımızdan birini doktorumuza hediye ettik. Kızçem ertesi günü kaydan adamaımı istiyom diye tutturdu. Hediyenin geri alınamyacağını anlattım, iki tanelik daha malzeme var artık kalkınca onları da yapacakmış. Bizim eve gerçekten kardan adam yağmış gibi oldu.

11 yorum:

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

bizimkilerde bayiliyorlar yapistirmaya. bu arada bende kizima kizcem derim:) bati trakyali misiniz?

defne naz dedi ki...

NÜfus cüzdanında Trakyalıyım. Kırklareli lüleburgaz. Eşimin memleketi. Aslında Dedesi Bulgar göçmeni. Bende eşim söyleyince alışmtım. Siz nerelisiniz?

bahriye-krm dedi ki...

bu kardan adamları biz de çok sevdik...dediğin çok doğru kesme işlemini onlar yokken yapmak en doğrusu...beklerken çok sabırsız oluyorlar :)
bu arada biz de bulgaristan göçmeniyiz...

defne naz dedi ki...

Aaaa...Çok sevindimBen göçmen değilim eşimin ailesi göçmen. Onların dürüstlüklerine ve inasnlıklarına diyecek söz yok diyorum.

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

bende gocmen degilim. Ama bebekligim, cocuklugum, genclik yillarimin ilk kisimlari hep onlarla ic iceydi. (yaklasik 19-20 yil) cikmaz sokakta idi bizim evimiz. ve 2 hane haric hep yugoslav ve Bulgar gocmeni idi komsularimiz. Aradan yillar gecti hala akrabalarimdan cok onlarla telefonlasir, yazisir ve gorusuruz. ordan kaptigim ve hayatimda yer eden kelimeler vardir:"hadi be ya, kizce, hepten aykiri gidersin, vs." gibi.. Tipimde gocmenleri andirdigi ve konusmama da yansidigi icin gocmen sanirlar beni. Cakma gocmen:))

Deli Anne dedi ki...

Amanın bir ben kaldım şu etkinliği yapmayan

defne naz dedi ki...

Ege ve Ela'nın annesi çpk hoşsun ya...
Deli Annem akşam akşam güldürdün yine beni.Göndereyim arkadaşım sana da.

Mutluanne dedi ki...

Pek becerikli maşallah kızın,çok beğendim kardan adamları ellerine sağlık
Sevgiler

defne naz dedi ki...

Teşekkür edrim Utku'nun Annesi:)

Deli Anne dedi ki...

Var da yapmıyorum ya, daha da büyük rezillik:)

defne naz dedi ki...

Ah Deli Annem nedeyim sana:))) Ama Valla haklısın arkadaşım kesmek adamı delirtiyor. O kadar çok parça var ki birde minik minik. Bence sakla biraz daah Selim büyüyünce kendisi kesip yapsın.