24 Ağustos 2011 Çarşamba

What do you see?

 Bunlar da ne mi? Defne'ye hayvanları öğretiyorum diyeceğim, ama yok canım neredeyse üç yaşına gelmiş kız diyenler olabilir. Evet Defne'ye hayvanları ve renkleri öğretiyorum ama ingilizcelerini. Aslında renkleri ve sayıları farklı şekillerde öğretmiştim fakat  bunları yeni hazırladım. Çocuğuma nasıl yeni bir dil öğretirim diye düşünüp duruken ve araştırıken, ingilizce şarkılar ya da çizgi filmler ararken blogların birinde inanın ismini hatırlamıyorum. (Çok özür dilerim eğer o kişi okursa lütfen benim bloğum diye hatırlatırsa sevinirim. )  şu linke rastladım http://www.youtube.com/watch?v=hiFYFXKkmjQ&feature=related  ya da internetten from head to toe diye de aratabilirsiniz. Çok hoşuma gitti. Hemen aklıma bende böyle bir kitap hazırlasam nasıl olur diye bir fikir geldi.  Ben evde bulunan bir ajandayı kullandım. Aslında bizim ki ingilizce defteri oldu. Şimdi hergün yeni bir kelime eklemeyi düşünüyorum.Öğrenir mi bilmem ama  en azından kulak aşinalığı olur. Farklı bir dilin farkına varması bile güzel.
  Sayfanın üst kısmında;
   Green frog
   Green frog
  What do you see?   diye yazyor. Ritimli bir şekilde söyleniyor.
Altında ise arka sayfadaki nesnenin .
I see a yellow dog
looking at me.

 Neden böyle birşeye başvurdum. Küçücük çocuğun ingilizce öğrenmesi de nerden çıktı diyenlere. Ben ve eşim şuan en büyük eksikliği bu konuda yaşıyoruz. Keşke bir dilde daha bilebilseydik. Üstelik belirli yaştan sonra öğrenmek gerçekten zor oluyor. Defnenin de bizim yaşadığımız zorlukları yaşamaını istemiyorum. Keşke zamanında derslerimize gerçekten işini bilen insanlar girseydi.

2 yorum:

miss kokulu defnem dedi ki...

bazen çok benziyoruz biz hem kızlar hem anneler olarak :) bende böyle bir çalışma yapmıştım, Defne yuvaya gitmeden öğrenmişti renkleri ama ben ters bir yol izledim, defne sarı ingilizce ne dediğimde söylemedi, yellow dediğimde sarı dedi...sonra zaman içinde tabii her türlüsünü öğrendi, çok küçük fazla üstüne gitme ama benim taktiğimle denemeni tavisye ederim, birde arabada yolculuk ederken bir şeyleri öğretmeni tavsiye ederim yapacak bir şey olmadığından biz trafikte ne şarkılar öğrettik :) renk maceramda trafikte başlamıştı galiba..sen verdikçe alıyorlar çocuklar..ben sayılarıda çok erken öğrettim..defne 3.5 yaşında toplama yapıyordu...defne'nin 3 topu varmış annesi 2 top daha vermiş kaç topu olmuş...gibi.. delimiyiz acaba :) :) şimdiden iyi bayramlar canım öpüyorum sizleri..

defne naz dedi ki...

Yok arkadaşım deli değil sadece çocuğumuzu iyi tanıyoruz. Benim kızım öğrenmeye çok açık bir çocuk, anlattığın kadarıyla Defne de öyle. Ne versem alıyor hatta bazen kendi yönlendiriyor benden beklediğini hissediyorum. Bir de öğretmen olunca karşımda öğrenmeye istekli çocuk görünce (başkası ve ya benim çocuğum farketmez) dayanamyıp anlatıyorum, öğretiyorum.
Araba fikrini bizde uyguluyoruz. Sayıları ve renkleri kendi kendine bir buçuk yaş civarı öğrenmişti. Zaten bu yüzden bende öğretmeye başladım. Baktım kendi kendine kapmış bende ekleme yapıyorum.
Size de iyi bayramlar bizde sizleri öpüyoruz.