16 Kasım 2011 Çarşamba

başlık koyamadım

      Bütün enerjimin bittiği bir gün. artık bin parçaya bölünmüş durumdayım. Nereye nasıl yetişeceğimi bilmiyorum. Bir yerden başlamma gerek ama bir türlü elim gitmiyor. Zaman denen kavramı tamamen yitirdim. 
 Ne işe yetişebiliyorum, ne eve ne de kızıma... 
     Güzel kızım benim, bugün okulda sigara böreği yapmışlar. Önlükler giyilmiş, şapkalar takılmış. Öğretmenleri Defneye çok yakıştırmışlar resim çekmişler ama henüz alamadım. Okul iyi gidiyor gülen yüzler çok işe yaradı. karşılığında kitabı da treni de aldı. Şimdi okula sevdiği için, eğlendiği için gidiyor. Okulda hergün yeni bir şarkı öğreniyor. İşin ilginci bütün şarkıların nerdeyse tamamını evde tekrar edebiliyor. Evde bütün gün susmadan şarkı söylüyor. Herhalde unutmaktan korkuyor. Defneyi doğduğundan beri ilk defa bu kadar mutlu görüyoruz. Sonunda biraz olsun evimize huzur geldi diyebilirim. Üç yıldan beri ilk defa ağlamadan bir gün geçirdiği oldu. Aman nazar değmesin diyorum. 
     Bu aralar yap bozlara takmış durumda  24-30parça yapbozları yapabiliyor. Herhalde yaşına göre normaldir.Kitap okumaya devam. Uzun zamandır kitapları ekleyemiyorum. Bir ara eklemeliyim.Hiç bir şeye yetişemesem de ucundan hayatı yaklamya çalışıyorum işte...

Okul için diktiğimiz çilli begonyamız.

4 yorum:

yaruze... dedi ki...

Büyüyor annesi büyüyor ve sosyalleşiyor.Bu da onu mutlu ediyor.
Daha daha iyi günleriniz olsun inşallah...

neselihaller dedi ki...

sana iyi bir haber vereyim, büyüdükçe daha az mızmız ama daha geveze oluyorlar. Okul tüm hayatları oluyor, senin dediğin değil öğretmenin dediği kanun....

Deli Anne dedi ki...

Havaların hali, geri alınan saatler, olumsuz gelişmelerle birlikte tüm rutini kaybettik çoğuuz.. Ben evde aynı ritülleri tekrarlamam rağmen dangol bir haldeyim..

defne naz dedi ki...

Gerçekten büyüyor Yaruzeciğim.sosyalleşmek onu çok değiştirdi.Hepimiz için daha iyi günler diyorum...
Doğrusun neşelihaller. öğretmenin her dediği kanundur onlar için. benim velilerde aynı şeyi diyorlar.bu bay işe yarıyor.
Ah Deli Annem nasıl toparlınacağız bilemiyorum. Şu karşımdaki kağt yığınları bile beni geri adım attırmaya yetiyor..