9 Aralık 2011 Cuma

3'e 3 kala

      3'e 3 kala sonunda gecikmiş olan yazıların tamamını ekleyebiliyorum. Ah bu kulak bizi mahvetti diyebilirim. Uzun süredir gördüğümüz kulaktaki sıvı tedavisi malesef sonuç vermiyor. Onun üzerine bir de orta kulak iltihabı gelince artık düşünün siz Defneyi.Bir türlü geçiremediğimiz kuak ağrısı ve sonunda iğneler. Bugün son iğnemiz ve kontrolümüz var. Bir haftadır sonunda bu gece iki üç defa kalksa da uyudu.  
     Hasta olması aslında onun işine yaradı malesef bakacak kimsemiz olmadığı için ben okuldan bir gün izin aldım, babası üç gün izin alınca , ilk defa babasıyla bu kadar uzun vakit geçirdi. Tabi okulu da astık. Baba kız evde üç gün hastalığa rağmen boş durmamışlar. Aşaığdaki evi yapmışlar Defne sulu boya ile boyamış. Gerçekten çok beğendim. Bence sokakalarda ki bütün evler öyle olmalı. düşünsenize rengarenk.
 Her ne kadar kreşe devam etse de biz evde okul sonrası etkinliklere devam ediyoruz. Ben genelde iş yaparken o kendince bir şeyler yırtıyor yapıştırıyor, boyuyor. Güzel kızım benim yapıştıracak bir şey bulamamış galiba kalemleri almış kağıda yapıştırmış. Öyle bir sevinçle gösterişi vardı ki ;sana süpriz yaptım diyerek.
Ben sınıftaki öğrencilerime üç aydır öğretmeye çalıştığım rakamları benim kızçe nasıl öğrendiğini bile anlamadığım şekilde öğrenmişti. Sanırım geçen seneydi. Ben öğrencilere performans ödevi yaptırınca Defne de dayanamadı, bende abilerinkinden, ablalarınkinden yapıcam diye tutturdu. Kesmek ve rakamları yazmak benden gerisi Defneden.
   Daha önce Defne'nin uyku probleminden söz etmiştim. 3 yaşına girdik ama hala uyku problemine devam ediyoruz. artık gündüz uykusunu tamamen bıraktık, ama Defne kreşten gelince bazı günler sanırım çok yoruluyor ve olduğu yerde uyuyup kalıyor. Bu resimler de yine o uyuma anlarından, farklı zamanlarda. 
 Tabi bu kız 3'e 3 kala ine bana yardım ediyor her zaman.Artık mantarları bile yıkıyor. Hemde üzerinde hiç siyah nokta bırakmadan.  Artık oyuncaklarını tamamen kendisi toparlıyor.
İşte böyle 3'e 3 kala . Yarın doğum günümüzü kutlayalım dedik. İki gün önce ama olsun. Kreşte kutlamayı Defne istemedi. evde de kimse olmayacak zaten sadece kuzenimiz ve biz. bir tek onu çağırmamı istedi. Ben de bu sene hiç hevesli değilim zaten. hiç bir şey yapmadım. Tek istediğim bir an önce iyleşmesi.
 Herkese iyi hafta sonları... 

7 yorum:

Nil dedi ki...

maşallah. hem de kırkbir kere. biz evdeki faaliyetlere baya ara verdik.

evdeki en büyük yardımcın kim bellioluyor.

ya kızıma kalsa hergün boya yapmak istiyor ama bizim buralarda kalorifer yok yıkamak zor. ondan hep geçiştiriyorum. üzüldüm kızım adına

Unknown dedi ki...

İnşallah en ksıa zamanda iyileşir..Ne güzel uyuyakalmış öyle ...Çocukalrın böyle doğal sızmalarına hayranım...

Deli Anne dedi ki...

Aaa çok geçmiş olsun.. Kulak da zordur, bilirim ben.. çok sık tekrar eder, bazen geç iyileşir.. İnşallah sizinki bir an önce geçer de Defne'ciği sıkmaz daha fazla.. gerçi o sizinle olmaktan memnun ama:)

Yeni yaşında sağlık , huzur olsun inşallah ve de.. sevgiler.

Filiz dedi ki...

Çok geçmiş olsun, ne zordur kulak ağrısı kendimden bilirim çoçukluğumda tek çektiğim ağrı kulak ağrısıydı, çok pistir o çokkk :(
ne güzel faaliyetler yapmış defnecik ellerine sağlık, bende kızıma sürekli bir şeyler yaptırırdım hiç bir şey bulamasam eline gazete ve makas verir resimleri kesmesini isterdim çokta faydasını gördüm.
Kıyamam ben o nasıl bir uyumaktır öğle annesi çok yorulmuş bu prenses :( benim kızım bir kez bile böyle uyumadı ne çok istemiştim öyle uyuyup kalsa koltukta diye illa uzun uzun sallardım ayakta yada her gece 5.6 kitap okuduktan sonra :)

defne naz dedi ki...

Nilhanım arada bizde ara veriyoruz ama, boyamayı bırakamıyoruz. Ben bunun için bir iki eski tişörtü feda ettim. Zaten resimlerde farkedersiniz etkinliklerde hep aynı kıyafet var. Böyle olunca Hem onun gönlü oluyor hem ben zorluk yaşamıyorum.
Düşlerimden inciler inşallah diyorum ama artık umudumuz giderek azalıyor.
Teşekkürler Deli annem, Malesef canımızı çok sıkıyor. Pek iyleşecek gibi değil. Sanırım ameliyat olacak.
filizciğim bilmezmiyim okulak ağrısını bende çok çektim. Ama bu kulaktaki sıvıyı bir türlü kurutamadık. İnan artık etkinlik bulmakta yoruluyorum ve Defneye yetişemiyorum. Umarım sonu dediğin gibi güzel olur. Bende kendi kendine uyuyan çocuklara hep hayrandım. Şu süreye kadar saatlerce uyutmak için uğraşıyordum. Böyle hallerini görünce çok mutlu oluyorum dersem yalan olmaz :)

pastaguvercini dedi ki...

benimde var defneyle yaşıt kızım bizde gidiyoruz 3 aydır kreşe ama ne yazıkki doktordan eve gelemiyoruz,sanırım ilk senemiz olduğu için,orta kulak iltihabı oldu bide,galiba ara vericez kreşe ,bizde evde bişeyler yaparız artık :) öpüyorum ikinizide,bende beklerim,sevgiler..

defne naz dedi ki...

Çok geçmiş olsun pastagüvercini. Sanırım bizde kreş kurbanlarındanız. Tam iyileşti diyorum yine hasta oluyor. Eğer şartlarınız uygunsa yarım günlük programları yada oyun gruplarını deneyebilirsiniz. Benim öyle imkanım olsaydı eminim bu şekilde başlardım.