29 Ocak 2012 Pazar

güle güle bukleler

   Artık taramak işkence olan ama çok güzel görünen buklelerimize veda ettik. Her sabah okula giderken taratma derdinden az da olsa kurtulduk. Yaklaşık üç dört aydır her hafta sonu kestirmek istedik ama maalesef Defne'yi ikna etmek çok zor oldu. Gerçi bende kıyamadım aslında istemeyen bendim. Kıyamadım kuzumun buklelerine. Babası ikna etti bizi üçümüz birlikte gittik kuaföre, şansımızdan kimse yoktu. Önce Defne'yi ikna etmeye çalıştık. Kucağında oturacağım diye tutturdu.Kestirmem diye ağlamaya başladı. Sonra orada çocuklar için kullandıkları bisiklet varmış.Zorla ikna ettik ve bisikletin üzerinde saçları kesildi.Bir yandan bisikleti sürdü bir yandan saçlar kesildi. Ama kesilirken o kadar heyecanlıydıki görmeniz gerekirdi. 
     Artık buklelerimiz çok minik sadece uçlarda var. Açıkçası pişman oldum.Uzun saçı daha çok yakıştırıyordum. Sonra düşündüm ki yine uzar. Tabi ilki gibi olmaz. Çünkü onlar anne saçıydı. O bukleleri aldık ve saklıyoruz. 

4 yorum:

Filiz dedi ki...

Güle güle uzatın diyelim, gerçekten çok zor taranıyor bebeklik saçları beyzanın saçlarıda böyleydi bu yaz kestirdim nasıl pişman oldum anlatamam elimden gelse geri yapıştırırdım :) bende senin gibi dedim nasıl olsa kökü onda uzar :)
annesi üzülme minnoşa çok güzel yakışmış bu saçlar.

defne naz dedi ki...

Sağol filizciğim.Gerçekten üzüldüm ama artık gözüm alıştı. Biliyorum eninde sonunda kestirecektim,o zaman daha zor olacaktı:(

Bayanguş dedi ki...

:) Aynı şeyleri uzunca bir süreçle biz de yaşadık. Banyo da poposunu da aşıyordu bizim saçlar. Çok güzellerdi fakaat dediğiniz gibi taramak işkenceydi. Evde ikna oldu kuaförde caydı. ''Sen kes anne'' dedi. Ben de sadece çok karışan buklelerini kestim. Sakladım. Daha da uzadı. Artık geçen hafta bir saç tarama vukuatından sonra, netten bir sürü saç kesim videosu izleyip acımadığına kanaat getirince gittik kestirdik. Bizim saçlar çook uzundu ama; ben pişman olmadım çünkü her gün büyük dertti. Kendim hazırlanamıyordum sırf bu sebeple :)

defne naz dedi ki...

Haklısın bayanguş. İlk başlarda ben pişman olmuştum ama şimdi çok memnunum. Tek üzüldüğüm sanırım bir daha eskisi gibi buklelere sahip olamıyacak:)