5 Şubat 2012 Pazar

Yokluktan bu çıktı

       Can sıkıntısından ne yapacağımı bilemez haldeyim. Elde malzeme yok. Dışarıya çıkma imkanım yok. Bilgisayar desen sıktıkça sıktı. Defne ile aynı oyunları oynamaktan yoruldum.elde okunacak kitap kalmadı.Evde deli gibi dolanıp dururken ve o sırada çekmeceleri kurcalarken eski kalemliğimi buldum. Defne'nin boya kalemleri için kovaları var ama onlardan da sıkılmıştım. Ve bu kalemliği kaplamaya karar verdim. Boş durma beleş çalış derler ya o misal işte. Üzerine kapladığım mor polar kumaşı bizi izleyen herkes bilir ne bereketli kumaşmış o öyle. Bir çok yerde kullandım. Bitti mi derseniz hayır hala küçük bir parça var. Neyse konuya döneyim.
 Kalem kutusunu bu kumaşla kaplayayım dedim. Ama evde yapıştırıcı var mı o da yok.  Ne yapayım ne yapayım derken.Tabiki yapıştrıcı yapmadım. Çift yönlü bant aklıma geldi. Bilseniz ne büyük kurtarcı şu çift yölü bant. Sınıfta baş yardımcımdı şimdi evde de oldu. Süper bir de kuvvetli ki her şeyi zamk gibi yapıştırıyor.
 Yapıtırma işini de çözdükten sonra kalem kutusunu kapladım. Üzerinde ki ineğe gelince sakın gülmeyin. Bazılarına tanıdık bile gelebilir. Ben defne'nin eskiyen kıyafetleri eğer birine verilmeyecek gibiyse üzerlerindeki işelmeleri kesip saklıyorum, lazım olur diye. Bakın oldu işte. Kurdelada sanırım bayram şekerinin kurdelasıydı. Tam bir çöpçüyüm dimi.:))Sonunda ortaya bu kalemlik çıktı. Defne'de benimle birlikte artık kumaşlarla kesti, biçti, birşeyler yapıştrdı.  Sonunda "Teşekküy edeyim anne çok güzel oldu,dedi".
 

8 yorum:

Hatice Mungan dedi ki...

Böyle cöpcüye can kurban. Ellerinize saglik, masaallah. Yoklukta bu cikiyorsa varlikta ne cikacak cok merak ediyorum. Süper bir fikir.

defne naz dedi ki...

Çok teşekkürler Haticem. Belki de o zaman ne yapacağımı şaşırıp bir şeyler çıkaramam:)

balböcükleri dedi ki...

evdki bişeyi başka bişeye çeviren hanımlar.hastayım sizee:)bi ben beceremiyorum yav.

anne eli gibi dedi ki...

eöeğine sağlık çok cici olmuş:)
iyi haftalar..

BALLI LOKMAM dedi ki...

yokken bu çıktıysa var olanı düşünemiyorum:)))

defne naz dedi ki...

Balböcüğüm bende Defneden sonra oldum böyle.İnsanın boş vakti olunca can sıkıntısından çıkıyor ortaya:)
Teşekkürler Anne eli değmiş gibi:)
Ballı lokmam o zaman ne yapacağımı şaşırırım:)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

tanıştığıma memnun oldum
hoş blok
bana da beklerim.
:))))))

defne naz dedi ki...

hoş geldin bir kase lezzet. her zaman beklerim. hemen ziyaret ediyorum:)