21 Ağustos 2010 Cumartesi

ANNE OYUNCAKLARINDAN 2

Kızım için boş zamanlarımda yapmaya çalıştığım birkaç oyuncak.
Defne bu minderi çok seviyor. Sürekli üstünde. oyuncaklarını bunda uyutuyor.



             Defne doğduğu zamanlarda oyuncak almak konusunda çok zorlanıyordum. Biliyorsunuz şu Çin malı oyuncaklarının bir sürü yan etkisini ve zararlarını görüyoruz. Bu yüzden kendim oyuncak yapabilirim diye araştırmaya başladım. Yukarıda gördüğünüz maymunları, ayılı yastığı, tavşanı ve pengueni internetten bulup yaptım. Bazılarının yapılışı vardı bazılarını ise resmine bakarak kağıda çizdim ve yaptım. 
Minder ve pembe bebek ise tamamen benim fikrimdi. bebek defne daha 40 günlükken yaptığım bir bebek. minderi ise 4-5 ay önce yaptım. Minderin tasarımında aslında kumaşın yetişmemesi sonucu ortaya çıktı. evde artık kumaşlar vardı. Bir türlü minderi tam kaplamayınca ortaya deniz manzaralı minderimiz çıktı. 
              Tabi oyuncak yapmamdaki en önemli etkenlerden birisi ona herşeyin yapılabileceğini  kavratmak. Şuan da inanılmaz bir toplumda yaşıyoruz. insanlar deli gibi tüketiyorlar. fakat üreticilik neredeyse yok. ben çocuğumun sadece tüketen insanlardan olmasını istemiyorum. yeri geldiği zaman elindekilerle yetinmesini de bilmeli eynı zamanda elindekilerle yenisini de yapabilmeli. belki de bu yüzden evde oyuncak yapmayı daha çok seviyorum. sadece tüketmemek için.Bu yüzden oyuncak yaptığım zamanlar Defne'nin uyanık ve yanımda olduğu zamanları tercih ediyorum.
                  İnanın bir çocuk için oyuncağın ne kadar güzel olduğu ya da hangi marka olduğu önemli değildir.O bunu algılayamaz. Dört tane tekeri yan yana koyup verin onunla araba diye saatlerce oynar yada bir kumaşa 2 göz bir bir burun çizin eminim bebek diye onu sever. Önemli olan çocuk için işlevidir. Bebek bebektir, araba araba...

3 yorum:

.....NURAN EVREN YILMAZ.... dedi ki...

Ellerinize sağlık, harika görünüyorlar.

Berna dedi ki...

Çok çok güzel olmuşlar. Heveslendim ben de yapabilir miyim diye :))

defne naz dedi ki...

teşekkür ederim Nuran'cığım.